D-INHOUT
Maatwerk is mijn standaard

Over D-INHOUT

Ik ben een jonge meubelmaker. Ik combineer mijn werk van mijn bedrijfje samen met de opleiding ondernemend meubelmaker/scheepsinterieurbouwer niveau 4 aan het HMC Rotterdam (Hout- en meubileringscollege)

Al op de lagere school kreeg ik interesse in werken met mijn handen. Ik knutselde al graag met hout en gereedschap. Toen ik een dag kon meedraaien op het Vakcollege Walcheren en ik daar opdrachtjes kreeg met hout wist ik dat ik na de lagere school hier naar toe wilde. In de vier jaar op het vakcollege heb ik diverse domeinen doorlopen, zoals hout, metaal, elektra en mobiliteit. Hoewel ik goed uit de voeten kan met elektra en redelijk goed met metaal werd al snel duidelijk dat bij hout mijn passie ligt.

Tijdens diverse korte stages bij een aannemer (restauratieproject van de Watertoren Vlissingen) en bij een meubelrestaurateur werd bevestigd wat ik al langer wist: De richting die ik op wil is fijnhout. Tijdens de lange stage die ik heb gelopen bij een meubelontwerper en .maker leerde  ik diverse houttechnieken en deed ik ervaring op met het werken met houtbewerkingsmachines en gereedschappen. 

Voor mijn opdrachten voor school en voor opdrachtgevers ,waarvan ik opdrachten krijg, kan ik deze kennis goed toepassen. Samen met 2 mede-studenten heb ik meegedaan aan de landelijke finale van Skills Nederland, onderdeel hout-en interieurbouw. We hebben de 1e plaats behaald en de finale gewonnen.

Op het HMC kan ik met betere machines, gereedschap en de vakkennis van de techniekleraren mijn kwaliteiten nog verder ontwikkelen. Als 1e jaars student ben ik ook voor Skills Heroes uitgenodigd, waar voornamelijk 3e en 4e jaars studenten hun talenten mogen meten. Een hele eer om hier direct aan mee te mogen doen.

Ik vind het leuk om met creatieve ideeën aan de slag te gaan en niet altijd de makkelijkste weg te kiezen. 

Het hout waarmee ik werk is voornamelijk massief hout. Dat vind ik een fantastisch materiaal om mee te werken. Ik werk onder meer met diverse eikensoorten, beuken, teakhout, notenhout en kersenhout. Daarnaast heb ik vele soorten fineerhout om inlegwerk te maken.

Als er opdrachten zijn waarbij plaatmateriaal het beste resultaat geeft, ga ik dat niet uit de weg, maar het heeft zeker niet mij voorkeur.

Ik hou van uitdagingen en om dan iets moois te realiseren. 


 

 

 

 


 


 


 

 
E-mailen
Bellen
Instagram