D-INHOUT
Maatwerk is mijn standaard

Over D-INHOUT

Ik ben een jonge meubelmaker. Na mijn middelbare school en 2 jaar HMC (Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam) ben ik als zelfstandige gestart. Ik combineer mijn werk van mijn bedrijfje samen met werk bij Marcel’s Badkamers/Amuro Sfeermakers. Hier leer ik ook de kneepjes van decoratief stucwerk en installaties van badkamers en maak ik de maatwerk houten sanitairmeubelen. 

Het werken met mijn handen zat er al vroeg in. Al op de lagere school kreeg ik interesse in werken met mijn handen. Ik knutselde al graag met hout en gereedschap. Op het Vakcollege Walcheren heb ik mijn middelbare schooltijd doorgebracht. Een leuke opleiding waar ik al snel bevestigd kreeg dat werken met hout mijn passie is. Tijdens diverse korte stages bij een aannemer (restauratieproject van de Watertoren Vlissingen) en bij een meubelrestaurateur werd bevestigd wat ik al langer wist: De richting die ik op wil is fijnhout. Tijdens de lange stage die ik heb gelopen bij een meubelontwerper en -maker leerde ik diverse houttechnieken en deed ik ervaring op met het werken met houtbewerkingsmachines en gereedschappen. Samen met 2 mede-studenten heb ik meegedaan aan de landelijke finale van Skills Nederland, onderdeel hout-e interieurbouw. We hebben de 1e plaats behaald en de finale gewonnen.

Na de middelbare school werd ik toegelaten op het Hout- en Meubileringscollege. Op het HMC leerde ik te werken met exclusievere houtbewerkingsmachines en gereedschap en de vakkennis van de techniekleraren. Tijdens mijn 1e jaar heb ik tussen de uitverkorenen van de 3e en 4e jaars studenten mijn vaardigheden mogen tonen tijdens Skills Heroes. In de 1e 2 jaar heb ik mezelf zoveel uitgedaagd met het leren van diverse technieken waardoor ik alle technieken voor de 4 jaar HMC al onder de knie had. In overleg met school ben ik toen gestopt en moor mezelf gaan werken.

Ik vind het leuk om met creatieve ideeën aan de slag te gaan en niet altijd de makkelijkste weg te kiezen. 

Het hout waarmee ik werk is voornamelijk massief hout. Dat vind ik een fantastisch materiaal om mee te werken. Ik werk onder meer met diverse eikensoorten, beuken, teakhout, notenhout en kersenhout. Daarnaast heb ik vele soorten fineerhout om inlegwerk te maken.

Als er opdrachten zijn waarbij plaatmateriaal het beste resultaat geeft, ga ik dat niet uit de weg, maar het heeft zeker niet mij voorkeur.

Ik hou van uitdagingen en om dan iets moois te realiseren. 


 

 

 

 


 


 


 

 
E-mailen
Bellen
Instagram